izvješće

Objekti za proizvodnju mlijeka ispunjavaju EU standarde

mlijeko
07.12.2016.
u 10:33

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH - Ured za vetrinarstvo zaprimilo je Izvješće o rezultatima kontrole Generalne direkcije za zdravlje i sigurnost hrane EU obavljene u BiH od 14. do 25. ožujka ove godine kako bi se ocijenio sustav proizvodnje i kontrole proizvoda od mlijeka namjenjenih za izvoz u Europsku uniju.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (MVTEO), u službenom izvješću je zaključeno da generalno objekti za proizvodnju mlijeka ispunjavaju EU standarde.

Također, kontrola je pokazala i da je sustav službenih kontrola u mogućnosti da EU odobreni objekti za izvoz ispunjavaju relevantne EU zahtjeve i da je osoblje odgovorno za službene kontrole adekvatno obučeno i kompetentno za primjenu EU standarda.

Izvješće locira i nedostatke u sustavu službenih kontrola, naročito nedostavljanje blagovremenih informacija središnjem nadležnom organu od nadležnih organa s drugih razina komandnog lanca, kao i nedostatke u sustavu identifikacije životinja.

Uočeni nedostaci dati su u formi preporuka nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini kako bi se otklonili u što skorijem periodu, priopćeno je iz MVTEO BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?