Tuzlanska županija

Obitelji koje dobiju treće i svako naredno dijete 1.500 maraka naknade

beba
ilustracija
02.09.2020.
u 17:48

Obitelji koje dobiju treće i svako naredno dijete u Tuzlanskoj županiji, tijekom 2020. godine, stječu pravo na jednokratnu naknadu u iznosu od 1.500 KM, potvrđeno je iz resornog ministrstva.

- Vlada TŽ dala je suglasnost na odluku Ministarstva za rad i socijalnu politiku o naknadi za rođenje trećeg i svakog narednog djeteta istih roditelja - rekao je Admir Hrustanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak.

Mjera koja ima za cilj potaknuti rast nataliteta prvi put se primjenjuje u Tuzlanskoj županiji, a za provođenje je u proračunu za tekuću godinu predviđen milijun maraka, piše Faktor. 

- Kriterij za dobivanje ministarstvo će dati u narednih sedam dana. Odlučili smo se da ne idemo s javnim pozivom nego da primjene ide preko centara za socijalni rad. Osnovni kriterij je da roditelji imaju prebivalište u TŽ u posljednjih šest mjeseci, a tražit ćemo rodni list djeteta rođenog u 2020. godini i kućnu listu - pojasnio je Hrustanović.

Ministar je istaknuo kako će obitelj u kojoj je rođeno treće i svako naredno dijete tijekom ove godine dobiti naknadu bez obzira na imovinsko stanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?