Nazočio i gradonačelnik Elvedin Sedić

Obilježena 31. godišnjica formiranja HVO-a regije Bihać

25.05.2023.
u 12:38

U organizaciji Braniteljskih udruga HVO-a Bihać, pod pokroviteljstvom Ministarstva za pitanje branitelja Unsko-sanske županije, Gradske uprave Grada Bihaća i supokrovitelja Ministarstva za pitanje branitelja u Vladi Republike Hrvatske, obilježena je 31. godišnjica ustroja HVO-a regije Bihać i organizirane obrane Hrvata u toj županiji tijekom domovinskog rata 1992.-1995. godine.

Obiljažavanju godišnjice nazočili su nekadašnji pripadnici HVO-a, udruge i obitelji preživjelih i poginulih branitelja, predstavnici gradske uprave, ministar za pitanje branitelja i ratnih vojnih invalida USŽ-a, predstavnik Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, te pripadnici Oružanih snaga BiH.

-Na današnji dan utemeljeno je Hrvatsko vijeće obrane regije Bihać i dobilo je svoju zonu odgovornosti u kojoj je zajedno sa pripadnicima Armije Republike BiH i Ministarstvom unutarnjih poslova časno i dostojanstveno 1201 dan držalo obranu. Nažalost, skupo smo platili cijenu rata - 72 poginula, tri nestala i 250 teže i lakše ranjenih pripadnika HVO-a regije Bihać. Naša trajna zadaća je da se sjećamo svih tih značajnih i bitnih datuma za opstojnost hrvatskoga naroda na ovim prostorima – poručio je ratni dozapovjednik glavnog stožera HVO-a regije Bihać Franjo Grgić.

 

Bihać je stoljećima bio grad multikulture i suživota, što je pokazao i tokom najtežih trenutaka kada su Hrvati i Bošnjaci zajedno branili Okrug Bihać od agresora.

-Mislim da je HVO zajedno sa Armijom R BiH na ovim prostorima uradio mnogo, ne samo da sačuva Bihaćki okrug već i da generalno pokažemo kako su ljudi na ovim prostorima oduvijek i zajedno pokazivali solidarnost u najtežim trenutcima, ali i danas u miru kada pokazujemo da mi ovdje ne živimo neku vrstu suživota, već zajedničkog života što potvrđujemo i na ovakvim godišnjicama – kazao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?