KUPRES

Obilježena 27. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dan Udruge specijalne policije HR-HB

03.11.2021.
u 15:34

U organizaciji općine Kupres, udruga Domovinskog rata Kupres i Hrvatskog narodnog sabora BiH, danas je u Kupresu obilježena 27. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dan Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB. Program obilježavanja ove obljetnice započeo je jučer polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje, na spomen obilježju poginulim Vukovarcima i spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije. 

Potom je u 11 sati kod masovne  grobnice Ogledala služena Sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje iz Drugog svjetskog rata.  

Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje služena je i danas u 11 sati u crkvi Sv. Obitelji u Kupresu. Nakon mise upriličen je svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju I. benda orkestra OS BiH do središnjeg spomen obilježja gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće. 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća stradalim braniteljima i poginulim hrvatskim civilima na  Kupresu počast su, među ostalim, odali i predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin, ministar unutarnjih poslova HBŽ , Mario Lovrić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordana Nakić i ministar  poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ, Božo Perić. 

Također, kod spomenika poginulim specijalcima u Ulici 3. studenog ministar unutarnjih poslova HBŽ Mario Lovrić s pripadnicima policije položio je vijenac i zapalio svijeće za sve poginule  pripadnike specijalne policije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?