Obljetnica tragedije

Obilježava se 20 godina od genocida u Srebrenici: U BiH stigao i Bill Clinton

Srebrenica
Reuters/PIXSELL
11.07.2015.
u 09:55

Širom Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta danas se obilježava 20. godišnjica genocida u Srebrenici. U Potočarima će biti ukopano 136 nevinih žrtava. Portal Klix.ba će uživo pratiti dešavanja iz Memorijalnog centra

U BiH, Europi i svijetu obilježava se 20 godina od genocida u Srebrenici. U Potočarima će biti ukopano 136 žrtava civila. Danas će u BiH boraviti i bivši američki predsjednik Bill Clinton koji će odati počast žrtvama genocida koji se dogodio dok je on bio na čelu SAD-a.
Proteklog tjedna Kongres Sjedinjenih Američkih Država usvojio je Rezoluciju o Srebrenici kojom se zločin iz srpnja 1995. godine definira kao genocid.

U Potočarima će  biti ukopano 18 maloljetnika među kojima su i četiri dječaka od 16 godina. U Memorijalni centar u Potočarima stigao je i Theodor Meron, predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
bendz
23:48 11.07.2015.

Muslimani nisu uopste ucestvovali u zadnjem ratu u B i H.Oni su samo mirno sjedili kod kuca i cekali da dodju zli Srbi i pomlate ih.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije