Posjet izaslanstva Vlade

Obećana pomoć stanovništvu Vukosavlja

Vukosavlje
26.02.2016.
u 19:13

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetili su danas općinu Vukosavlje.

Nakon što ih je u neposrednom razgovoru načelnik općine Elvir Hadžiomerović informirao o stanju i problemima u općini, visoko izaslanstvo je obišlo gospodarske i insfrastrukturne objekte.

Dogovoreni su određeni vidovi i sadržaji buduće suradnje, kao i pomoći Vukosavlju, a koju je i do sada Vlada Federacije pružala ovoj izrazito nerazvijenoj općini.

Naglašeno je da je potrebna pomoć u razvoju gospodarstva i zapošljavanja, kao i stvaranja uvjeta za održivi povratak raseljenih osoba i izbjeglica.

Premijer Novalić je poručio da će FBiH i ubuduće posredstvom Ministarstva raseljenih osoba i izbjelica pružati pomoć stanovništvu Vukosavlja, posebno poslovno orijentiranim povratnicima.

Ministar Ramić je pozvao povratnike iz Vukosavlja da apliciraju s projektima i naveo primjer podrške poduzećima koja su danas posjetili, a uspješno rade i zapošljavaju više od 50 radnika.

Načelnik Hadžiomerović kaže da od Vlade FBiH očekuje podršku u realizaciji projekata putne infrastukture, vodoopskrbe i trajnog stambenog zbrinjavanja povratnika, priopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?