Borjana Krišto

Obavještajna služba u BiH nije pod nadzorom i zbog toga iz nje dolaze afere

28.06.2019.
u 07:00

Zastupnički dom BiH održao je izvanrednu sjednicu nakon koje se stekao dojam da Visoko sudsko i tužiteljstvo vijeće (VSTV) treba podnijeti ostavku u sklopu kampanje koju provodi dio bošnjačkih stranaka. Predsjedateljica Borjana Krišto tvrdi da se dogodilo - ništa.

Možete li mi objasniti što je ustvari zaključio Zastupnički dom, neki tvrde da se radi o još jednoj manipulaciji javnosti?!

Mislim da vaš komentar odgovara stanju stvari. Manipuliranje, rekla bih, ne bi trebala biti riječ politike ili novinara, ni žargon nekih koji se koristi u jednoj demokratskoj državi. Međutim, nažalost, BiH je mjesto gdje se na svaki mogući način pokušava manipulirati s određenim stvarima, pa i s institucijama. Iz tijeka rasprava vidjelo se da se manipuliralo brojnim pitanjima - od migrantske krize, do stanja u pravosuđu. Bit je da se u konačnici ne možemo dogovoriti oko onoga što jest u interesu BiH u kojoj bi trebala biti vladavina pravne države, odnosno da imamo vladavinu zakona i da su svi ljudi jednaki pred zakonom. Mi se slažemo da stanje u pravosuđu nije dobro, ali postoji način na koji moramo raditi. I to je jedini način na koji možemo djelovati kako se zakonodavna vlast ne bi miješala u pravosuđe.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?