Čović s dužnosnicima

Nužnost žurnog formiranja vlasti na svim razinama

covic
Foto: PR Team
1/4
09.12.2014.
u 10:38

Poseban osvrt tijekom razgovora bio na pitanju uspostave učinkovitog i efektivnog mehanizma koordinacije te putu BiH prema Europskoj uniji

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda Dragan Čović razgovarao je jučer u Sarajevu s nizom domaćih i međunarodnih dužnosnika. Tema susreta je bilo stanje u BiH, planovi za budućnost. Čović je razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoytom B. Yeejem. visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom, fra Lovrom Gavranom, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, veleposlanicom Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi te političkim direktorom Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke za zapadni Balkan i Tursku Ernstom Reichelom. U odvojenim susretima Čović je istaknuo važnost euroatlantskog puta BiH i novog pristup EU, koji je nedavno iniciran od ministara vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije te dodao kako je svaka pomoć prema BiH dobrodošla, ali da obveze i odgovornost moraju biti isključivo na domaćim institucijama. Razgovarano je i o formiranju vlasti nakon općih izbora u BiH, putu BiH k EU integracijama i uvjetima za dobivanje statusa kandidata, uz poseban osvrt na pitanje uspostave efikasnog i efektivnog mehanizma koordinacije. Zajednička je ocjena nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama. Tijekom susreta s fra Lovrom Gavranom posebna pozornost posvećena je opstojnosti Hrvata, stvaranju uvjeta za smanjenje iseljavanja obitelji, a posebice mladih, te osiguranje nužnih pretpostavki za normalan život u BiH, a napose u provinciji Bosni Srebrenoj. - Svjesni koliko je u ovakvim trenucima važna sinergija na svim razinama i u svim strukturama političkim i vjerskim, ovim susretom se želi ohrabriti sve ljude dobre volje da zajedničkim snagama doprinose rastu mira i dobra, zaključeno je na sastanku Čovića i fra Lovre Gavrana.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije