obrat u slučaju

Novinarka tvrdi da mlada Nizozemka nije umrla eutanazijom!?

05.06.2019.
u 17:15

Jučer su svi svjetski mediji prenijeli priču o 17-godišnjoj djevojci koja je zatražila eutanaziju, a sada jedna novinarka tvrdi - sve je laž

Sedamnaestogodišnja djevojka koja je silovana kao dijete nekoliko puta, legalno je eutanazirana prošle nedjelje, pisao je Daily Mail, a ova je vijest u jednom danu postala viralna. Noa Pothoven iz Arnhema u Nizozemskoj, patila je od teške depresije te se nije mogla nositi sa stanjem u kojem se nalazila. Navodno je eutanazirana kod kuće uz pomoć klinike u njezinoj dnevnoj sobi, ležeći u bolničkom krevetu, a nekoliko dana prije smrti, svoju je odluku javno podijelila na Facebooku i Instagramu.  

Novinarka Naomi O'Leary dopisnica za POLITICO Europe, na Twitteru je napisala "17-godišnjakinja žrtva silovanja NIJE eutanazirana u Nizozemskoj! Trebalo mi je oko deset minuta da provjerim s novinarom koji je napisao originalnu priču u Nizozemskoj. Noa Pothoven tražila je eutanaziju i odbijena je." 

Još je dodala kako se djevojka godinama bori s anoreksijom i drugim bolestima. Bez da je rekla roditeljima, tražila je eutanaziju i odbijena je.  

"Ako ikada brinete oko toga možete li vjerovati u neku priču ili ne, najbolje je da pogledate je li Reuters pisao o tome. Ja sam se novinarstvu učila na Reutersu, to je ono što oni najbolje znaju", napisala je na Twitteru. 

Naomi je još napisala kako je Pothoven počela odbijati hranu i tekućinu, a njeni roditelji i liječnici dogovorili su se da ju neće tjerati da se hrani. Osim toga, kaže novinarka, kako je djevojka prebačena na palijativnu skrb i odlučeno je kako ju neće forsirano hraniti, jer je sama tako tražila, a O'Leary naglašava kako to - nije eutanazija! Dodala je da se riječ eutanazija upotrebljavala u engleskim prijevodima orginalnog nizozemskog teksta, i da je to jednostavno bio nesretan prijevod.

Podsjetimo, djevojka je na društvenim mrežama objavila kako želi eutanaziju. Vijest o njenoj eutanaziji proširila se svijetom i bila "trending" tema na svim društvenim mrežama. Svi su prenijeli njenu 'oproštajnu' poruku. 

 

 

- Dugo sam se mislila hoću li podijeliti ovu odluku javno, te sam se na kraju ipak odlučila da hoću. Unutar maksimalno deset dana ću umrijeti. Nakon godina borbe, osjećam se kao da sam došla do kraja. Prestala sam piti i jesti, te osjećam da je moje stanje nepremostivo. Dišem, ali ne živim - napisala je Noa. 

Zamolila je svoje prijatelje da je ne odgovaraju od ovog čina jer je njezina odluka konačna. 

Daily Mail pisao je da Noini roditelji nisu znali da je djevojka tako loše sve dok u njezinoj sobi nisu našli plastičnu vrećicu punu oproštajnih pisama adresiranih njima, prijateljima i poznanicima. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?