Koridor Vc

Novih 11 kilometara autoputa uskoro u funkciji

Avaz
15.08.2020.
u 20:33

„Autoceste Federacije“ poklonit će Bosni i Hercegovini novih 11 kilometara autoputa, simbolično - 25. studenoga, na Dan državnosti BiH.

Radovi na izgradnji Zeničke zaobilaznice, najzahtjevnijoj dionici na Koridoru Vc, idu predviđenom dinamikom. Stotine radnika vrijedno rade kako bi svi radovi bili završeni u predviđenom roku, piše Dnevni avaz. 

U namjeri da završe projekt na trenutno najvećem gradilištu u BiH nisu ih uspjeli spriječiti ni koronavirus, pa ni visoke temperature. Cilj je, kažu, jasan, završiti obećano i predati građanima na korištenje nove kilometre. 

Užurbano se radi na asfaltiranju dionice, a prema riječima Reufa Kadrića, u ime poduzeća „Autoceste FBiH“, urađeno je 95 posto radova. 

- Uglavnom se radi na dijelu gdje je otvorena trasa. Radovi idu u željenom pravcu i, ako nas nešto ne iznenadi, do studenoga ćemo uspjeti kompletirati i pustiti u promet novih 11 kilometara autoputa - najavljuje Kadrić.

On otkriva kako su, s obzirom na brojne probleme s osiguranjem kosine, ugradili 57 kilometara geotehničkih sidara. 

- Urađen je i veliki broj drenažnih bušotina, točnije oko 50 kilometara od početka do kraja dionice - otkriva Kadrić.

- I izvođač se malo više angažirao, tako da sada imamo dvostruko veći broj radnika koji rade - govori Kadrić.

Nakon što puste u promet novih 11 kilometara autoputa, najavljuje Kadrić, nema predaha, nego se nastavlja raditi na produžetku Zeničke obilaznice, odnosno lotovi prema Žepču.

Govoreći o najzahtjevnijem projektu vijadukta Babina rijeka, Kadrić kaže kako je takav jer su se radovi izvodili na visini višoj od 120 metara.  

- Za njegovu izgradnju potrošili smo 27.000 kubika betona, pet milijuna kilograma armature. Zaista se radi o grandioznom projektu koji smo uspješno završili - otkriva Kadrić.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije