7. veljače

Novi prosvjedi na godišnjicu, nadzirati će ih policija

Bosna
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.02.2015.
u 11:00

Vlasti u BiH temeljito su se pripremile kako se obilježavanje godišnjice prosvjeda u BiH ne bi pretvorilo u nasilje koje je prošle godine rezultiralo ranjavanjem više pripadnika snaga reda, spaljivanjem i uništavanjem zgrada institucija, među kojima je i zgrada državnog Predsjedništva. Kako doznaje Večernjak, na vrhu piramide sigurnosnog lanca bit će Uprava za koordinaciju policijskih tijela u BiH. U središtu pozornosti policijskih agencija bit će, kako doznajemo, Sarajevo, Tuzla i Mostar u kojemu bi takvi izgredi potencijalno mogli poremetiti i međunacionalne odnose.

Svi policajci na poslu

Prema policijskim planovima, posebnu pozornost snage reda u Sarajevu posvetit će svim važnijim institucijama, počevši od državnog Predsjedništva, zgrade zajedničkih institucija u kojoj je smješten državni Parlament te entitetskih i županijskih institucija. Dio ovih zgrada prošle godine je zapaljen, a ozlijeđen je i veći broj policajaca. Policijske snage će i u Mostaru biti angažirane gotovo u cijelosti. Prema ranijem dogovoru, danas će raditi svi policijski službenici koji će biti u pripravnosti za slučaj izbijanja izgreda, iako vjeruju da se to neće dogoditi jer do jučer nisu imali nikakvih ozbiljnijih naznaka za to. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije