Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Novi način obračuna naknada za prijevoz, uštede do 725.000 KM

Odlukom je predviđen model obračuna predmetne naknade zasnovan na iznosu dnevne, odnosno tjedne naknade prema dužini putovanja s posla na posao
24. kolovoza 2017. u 17:13 0 komentara 1250 prikaza

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donijelo je Odluku o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH. Procijenjeno je da će primjenom ove odluke biti ostvarena godišnja ušteda u proračunu institutucija BiH i međunarodnih obveza BiH u iznosu do 725.000 KM.

Odlukom je predviđen model obračuna predmetne naknade zasnovan na iznosu dnevne, odnosno tjedne naknade prema dužini putovanja s posla na posao, zaposlenih u institucijama BiH.

Iznos dnevne, odnosno tjedne naknade utvrđen je na osnovu prebivališta zaposlenog, pri čemu se u obzir uzima broj kilometara od mjesta rada do mjesta prebivališta utvrđen najkraćom prometnom putnom komunikacijom na navedenoj relaciji, s tim da mjesečna naknada u ove svrhe ne prelazi iznos od 300 KM.

Odluka će se primjenjivati od 1.10.2017. godine.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.