Premijer FBiH o optužbama

Novalić: Spriječimo upad u mirovinski sustav

Fadil Novalić
FENA
29.04.2016.
u 14:42

Pozivam sve u društvu da spriječimo upad u mirovinski sustav, da profunkcionira novi zakon i ispravi negativnosti - riječi su premijera Novalića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovie Fadil Novalić, zamoljen na da prokomentira optužbe iz SDP-a BiH na njegov račun vezane za stanje MIO fonda i status umirovljenika u FBiH, odgovorio je da su optužbe došle nakon što su se pojedinci prepoznali u onome što je on ranije govorio.

- A govorio sam o pojavi, 'zašto plovimo ispod crvene linije', ne o akterima - kaže Novalić.

Po njegovim riječima, aktualna vlada se suočila s negativnostima, akumuliranim ranije u ovoj oblasti. Mirovinski fond je bio u plusu od 42 milijuna KM od 2010. do travnja 2011. godine, a od tada u minusu, da bi se negativno završila i 2015.

S druge strane, pristiglo je novih 15.700 novih umirovljenika po osnovu propisa o povoljnijem umirovljenju, što je istiskivalo novih 74 milijuna.

- Pozivam sve u društvu da spriječimo upad u mirovinski sustav, da profunkcionira novi zakon i ispravi negativnosti - riječi su premijera Novalića.

- Ipak, u Federaciji se bilježe novi trendovi, povećava se broj zaposlenih, pa se na osnovu toga planira riješiti polovina deficita, dok broj nezaposlenih opada prvi put nakon deset godina, kazao je premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije