Obavijest iz Suda

Novalić, Solak i Hodžić ne mogu preko granice

31.01.2024.
u 15:33

U Graničnu policiju Bosne i Hercegovine stigla je obavijest iz Suda BiH o pravomoćnosti presude u predmetu "Respiratori", u kojem su Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić osuđeni na 15 godina zatvora.

Ova informacija potvrđena je za portal radiosarajevo.ba iz Granične policije BiH. Objasnili su i što znači navedena obavijest.

- Stigla je obavijest iz Suda BiH. Sama obavijest znači da se Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića zadrži na graničnom prijelazu ako se pojave. Obavijest je, kako i sama riječ kaže, za informiranje, a mjera zabrane napuštanja BiH je obvezujuća - objasnili su iz Granične policije BiH. Prema osuđenima nisu izrečene mjere osiguranja prisutnosti i uspješnog vođenja postupka. - Da bi se nekome uskratila sloboda, mora se donijeti valjana odluka - naglasili su u priopćenju iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?