Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Novalić sazvao hitan sastanak sa županijskim premijerima zbog širenja virusa

10. kolovoza 2020. u 08:38 0 komentara 151 prikaza

Federalni premijer Fadil Novalić za danas je sazvao hitan sastanak u Vladi FBiH u Sarajevu.

Novalić planira sastanak održati sa premijerima svih deset županija, predsjedateljima oba doma Parlamenta Federacije BiH, te dužnosnicima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

Na sastanku će se razgovarati o poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja COVID-19.

Podsjetimo, u petak je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao radni sastanak s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalni organi u vezi sa sprječavanjem širenja COVID-19.

Utvrđeno je da je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.

Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama županija, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom. Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

Upravo nakon toga, zakazan je današnji sastanak.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.