apelirao zastupnicima

Novalić: Ne kockajte se sudbinom 410.000 umirovljenika!

Fadil Novalić
21.11.2017.
u 12:04

Federalni premijer Fadil Novalić apelirao je zastupnicima da odbace politikantstvo i prihvate predloženi novi zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju na današnjoj izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koja je počela u Sarajevu.

Svi koji ne podrže zakon, najmoderniji te vrste u regiji, kako je rekao premijer novinarima uoči sjednice, „kockaju se sa sudbinom 410.000 umirovljenika“ jer će doći do urušavanja mirovinskog fonda, dok novi zakon osigurava dugoročnu financijsku održivot i redovite isplate kroz trezor.

Na izradi novog zakona rađeno je tri godine uz učešće članova Saveza udurženja umirovljenika u FBiH, koji su zadovoljni ponuđenim rješenjima, napomenuo je Novalić, zbog čega Vlada FBiH kao predlagač ne smije odustati od tog dokumenta. 

Premijer ističe da je ispunio obećanje dano umirovljenicima na početku mandata. Za 70 milijuna je smanjen zatečeni deficit u mirovinskom fondu, a isplata mirovina je redovita.

Međutim, od 2015. do danas, novih umirovljenika je oko 25.000, što je posljedica sadašnjih neizbalansiranih zakonskih rješenja, napomenuo je.

Ako novopredloženi zakon ne bude usvojen, 410.000 ljudi će ostati bez primanja, zakljućio je premijer Federacije.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jozo24
19:24 21.11.2017.

Većina penzionera ima one penzije od 326 km i to nije dovoljno za preživjeti ni pola mjeseca.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije