entitetski premijeri

Novalić i Cvijanović o mogućim sankcijama Energetske zajednice

Novalić i Cvijanović
31.03.2017.
u 15:16

Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je danas da BiH, ukoliko joj budu uvedene sankcije Energetske zajednice, u financijskom smislu ništa ne gubi, ali je moguće da izgubi neke preferencijalne mogućnosti.

-Sankcije se odnose na to da nećemo mogući konzumirati sredstva koja ionako ni sada ne konzumiramo. Znači, neće se ništa dogoditi – rekao je Novalić u izjavi novinarima u Banjoj Luci, javlja Fena. 

Uvjeren je da je proces ispunjenja uvjeta pri kraju, o čemu je nedavno razgovarao i s nadležnim ministrom u Federalnoj vladi i predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

-I dalje je problem plin – rekao je Novalić, ali ističe da se nada da će i ovo pitanje biti riješeno.

I premijerka RS-a Željka Cvijanović je istaknula da je Vlada RS-a i resorno ministarstvo uradilo svoj dio posla, te da ne pristaje na prijenos nadležnosti u ovoj oblasti.

Neophodno je, kaže, da svi akteri u vezi s ovim pitanjem razgovaraju o realnim mogućnostima ispunjenja određenih zahtjeva koji su postavljeni BiH, a da se pri tome poštuju ustavne nadležnosti svih razina vlasti.

-Kada to uradimo neće biti problema, niti ćemo se suočavati s pričom o sankcijama. Ukoliko se očekuje da neka ministarstva mogu prihvatiti rješenja koja nisu ustavna, bojim su da su onda svi zalutali – rekla je Cvijanović.

Nadležni u BiH trebali su do kraja ožujka postići dogovor o zakonu o regulatoru, prijenosu i tržištu električne energije i plina na razini BiH, čime bi bile izbjegnute sankcije Energetske zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?