Premijer Federacije BiH

Novalić čestitao Dan slobode medija

Fadil Novalić
02.05.2017.
u 11:33

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić čestitao je, uime Vlade FBiH i svoje osobno ime, urednicima, novinarima i svim drugim zaposlenim u medijskim kućama 3. svibnja - Dan slobode medija.

- Događanja na svjetskoj i domaćoj političkoj sceni traže od novinara da budu korektivi i usmjeravaju predstavnike vlasti ka donošenju odluka koje će biti u interesu svih građana. Stoga je svakom društvu, pa i našem, potrebno da imaju medije dovoljno nezavisne, profesionalne i neutralne koji će pomoći u stvaranju objektivne, istinite slike stvarnosti i pomoći u traženju najboljih rješenja - istakao je Novalić u čestitki.

Kada su u pitanju medijske slobode, federalni premijer navodi da je Bosna i Hercegovina negdje na pola puta.

- No, ono što raduje je kako je, na osnovu najnovijeg istraživanja Reportera bez granica, naša zemlja, izuzimajući Sloveniju, najbolje ocijenjena od svih država nastalih raspadom bivše SFRJ. To predstavlja podstrek, ali i obavezu da i dalje unapređujemo medijske slobobode kao sinonim za otvoreno i potpuno demokratsko društvo. Novinarima i njihovim redakcijama u BiH iskreno čestitam Dan slobode medija i, kada je Vlada FBiH u pitanju, i ja osobno, pozivam ih na daljnu i još uspješniju suradnju - kaže se u čestitki federalnog premijera Fadila Novalića, priopćeno je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije