Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nova sredstva pomoći za poplavljene iz 2014.godine u Kaknju

24. veljače 2016. u 15:08 0 komentara 106 prikaza
poplave

Općina Kakanj planira dodijeliti nova sredstva na ime novčane pomoći građanima čiji su objekti uništeni ili oštećeni u prirodnoj nesreći iz svibnja 2014.godine. Nakon što je u proteklom periodu realizirano nekoliko aktivnosti, sa ciljem pomoći građanima Kaknja čiji su objekti uništeni ili oštećeni, za 205 građana bit će izdvojen novčani iznos od 132.750 KM, koji će biti isplaćen nakon potpisivanja ugovora.

Pomoć će biti dodijeljena za stanovnike iz naselja Doboj i Povezica, te za građane sa drugih lokalnih područja koji su imali štetu. Visina pojedinačnih novčanih iznosa utvrđena je srazmjerno visini procijenjene štete od strane Komisije za procjenu šteta općine Kakanj, a najveći iznos biće isplaćen Mujčinović Sakibu iz Sopotnice kojem se dodjeljuje novčana pomoć u iznosu od 23.250 KM za izgradnju stambenog objekata, odnosno za rješavanje stambenog pitanja. Po 1.000 KM dobit će 12 vlasnika ili posjednika objekata sa utvrđenim građevinskim štetama na stambenim objektima preko 4.000 KM, dok će novčani iznos od 750 KM dobiti jedno lice koje je imalo štetu do 4.000 KM, a za 192 vlasnika sa utvrđenim građevinskim štetama na stambenim objektima do 4.000 KM biće dodijeljena pomoć u iznosu iznosu od 500 KM.

Odluku o dodjeli novčane pomoći donijela je Komisija za raspodjelu sredstva za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju stambenih objekata koju je formiralo Općinsko vijeće Kakanj, a sredstva je odobrio Federalni štab civilne zaštite BiH

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.