U FORMI ŽIVOTA

Nova dijeta nakon raka: 62-godišnja baka je bodybuilderica i jede kilogram mesa dnevno

27.03.2019.
u 16:45

Eva ima troje unuka, a izgleda puno mlađe no što jest. Napravila je svoju dijetu u kojoj jede samo meso, a tako se, tvrdi, oporavila od raka debelog crijeva

Eva Birath je arhitektica i ima 62 godine. Živi u Gothenburgu u Švedskoj i kaže kako je u najboljoj formi života nakon što se prebacila na isključivo mesnu prehranu, a jede gotovo kilogram mesa dnevno, prenosi Daily Mail.  

 

 

Počela se baviti bodybuildingom i natjecanjima profesionalno kad je napunila 40 godina. U travnju 2017. dijagnosticiran joj je rak debelog crijeva, a kako bi ubrzala oporavak, istraživala je koja dijeta, odnosno način prehrane bi joj mogao pomoći. Tada je jela samo meso, ribu, jaja i pije vodu, a sada kaže da se osjeća bolje no ikada, i sve je čak utjecalo i na njen libido.  



 

Već godinu dana je na "mesnoj dijeti" i pomoglo joj je s dijagnozom, jer ne jede ni šećere ni škrob, koji, neki tvrde, ubrzava širanje stanica raka. 

Eva konzumira oko 2000 kalorija dnevno, no posti do podneva, a ujutro pije samo kavu. Čak 80 posto njene prehrane čini govedina, a vježba četiri puta tjedno. 

Za Daily Mail rekla je kako prvi put u životu nema problema s probavom, jer ne jede vlakna, a promjenu je već vidjela nakon par tjedana. Više ne pati od grčeva u nogama, simptomi alergije na pelud su joj posve nestali, ima više energije, koža, kosa i nokti su joj čvršći, a očito ima i više mišića i izgleda puno mlađe no što je očito!

No, kaže kako su je stručnjaci upozorili da "mesna dijeta" nije baš dobra ideja, jer se prekomjerna količina mesa povezuje s rakom crijeva. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?