Operacija je dio tečaja “All Inclusive Implantology”

Njemački liječnik izveo operaciju ugradnje zubnih implantata u SUM-ovoj klinici

05.07.2021.
u 21:22

Prof. dr. Tilmann Beck je pacijentu tijekom operacije uživo uspješno ugradio dva implantata, a svi prisutni cijeli su tijek operacije pratili putem ekrana u amfiteatru Sveučilišta

U Dentalnoj klinici Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru u subotu je održana operacija ugradnje T4®-switch plus Implantat System implantata koju su, zahvaljujući tehničkoj podršci SUM TV-a, u amfiteatru Sveučilišta uživo pratili doktori dentalne medicine i studenti stomatologije. Operacija je dio tečaja “All Inclusive Implantology” u sklopu kojeg je Njemački tim u petak održao i predavanje studentima kako bi im približio sustav implantologije i predstavio implantate TA-Denta, piše Večernji list BiH

Praktična vježba

Tečaj je otvorio prof. dr. Ivan Ćavar, novoizabrani dekan, koji je istaknuo važnost ovakvih događaja za Medicinski fakultet i daljnji razvoj studija dentalne medicine koji će za godinu dana imati svoju prvu generaciju. Dr. Bernard C. Wolf u uvodnom je govoru istaknuo niz čimbenika koji su važni za uspješno bavljenje implantologijom.

- Cilj nam je educirati doktore dentalne medicine s ovih prostora te studente završnih godina dentalne medicine u Mostaru o najsuvremenijim metodama u implantologiji - istaknuo je dr. Wolf.

Operaciju je izveo prof. dr. Tilmann Beck, utemeljitelj tvrtke TA-Dent, koji je i sam konstruktor ovog sustava. Prof. Beck, uz vođenje obiteljske tvrtke, lider je u području implantata s klinikom smještenom u mjestu Offenburg u Njemačkoj. Pacijentu je tijekom operacije uživo uspješno ugradio dva implantata, a svi prisutni cijeli su tijek operacije pratili putem ekrana u amfiteatru Sveučilišta. Dr. Wolf i dr. Beck u petak su studentima stomatologije održali predavanje o implantologiji te im pokazali uzorke i prezentirali ugradnju implantata u umjetnu kost. Studenti su i sami imali priliku okušati se u primjeni prezentiranoga, naravno, na umjetnoj kosti čeljusti. Sudionica tečaj bila je i Sara Petrović, studentica pete godine dentalne medicine.

- Mi smo ovdje kako bismo se upoznali s načelima rada u implantologiji. Na petoj godini imamo i predmet implantologije gdje vježbamo postavljanje implantata na modelima, a na ovaj način upoznajemo se s mogućnostima i vrstama samih implantata. Ovakva predavanja znače nam jako puno jer ovako ostvarujemo bliži kontakt s našom praksom, vidimo što se sve nudi u budućnosti i što bi se moglo raditi te već izlazimo izvan okvira Fakulteta kako bismo vidjeli koje su nam mogućnosti i kakve su novine u dentalnoj medicini - kazala nam je Sara.

Dentalna klinika Medicinskoga fakulteta SUM-a najsuvremenije je opremljena, a studenti, uz redovitu nastavu, u njoj četvrtkom obavljaju i dodatnu praksu. Pacijentima koji žele doći na preglede ili popravke nude takve usluge besplatno te tako žele približiti kliniku građanima.

Aktivnosti studenata

Sara je i jedna od osnivača Sekcije za dentalnu medicinu, koja je počela s radom ove godine. U ožujku su planirali akcijom obilježiti Dane dentalnoga zdravlja, no pandemija im je poremetila planove. Pa je akcija prolongirana.

- S poboljšanjem epidemiološke situacije odlučili smo našu zamisao provesti u djelo. Obišli smo svih šest gradskih vrtića, djecu educirali o održavanju oralne higijene i u suradnji s Curaproxom podijelili im četkice i paste za zube - istaknula je.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije