sastanak

Njemačka otpisala dug BiH od 12,8 milijuna eura

04.05.2017.
u 11:17

Njemačka savezna vlada Bosni i Hercegovini otpisala je dug u iznosu od 12,8 milijuna eura. Uslov za otpis duga bio je da Vlada Federacije BiH za renaturalizaciju područja oko rudnika kod Mostara i Vlada Republike Srpske za vodoopskrbe i zbrinjavanje otpadnih voda u Kostajnici investiraju, u te projekte, ukupno 20 posto iznosa duga iz vlastitih sredstava.

Nakon što su oba entiteta ispunila taj uslov omogućen je otpis duga.

Veleposlanica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann pozdravila je činjenicu da je na taj način financijska suradnja između Njemačke i BiH urodila plodom.

Istakla je da 4.000 ljudi u RS-u profitiraju od novog i modernog vodoopskrbu i poboljšanog zbrinjavanja otpadnih voda.

Dodaje da u Federaciji BiH Njemačka s renaturalizacijom područja oko rudnika kod Mostara daje važan doprinos zaštiti okoliša, ne samo u gradu nego i u cijelom donjem toku Neretve i njenom ušću u Jadransko more.

Njemačka vlada je ukupno do sada za projekte financijske suradnje u BiH stavila na raspolaganje oko 800 milijuna eura, priopćeno je iz Veleposlanstva Njemačke u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije