Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Njemačka donirala 550.000 eura za suzbijanje krijumčarenja oružja u BiH

19. rujna 2017. u 13:44 0 komentara 43 prikaza

Veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu potpisale su danas u Sarajevu ugovor o donaciji 550.000 eura za program koji provodi UNDP na suzbijanju krijumčarenja oružja i eksploziva u BiH.

Veleposlanica je istakla da Bosna i Hercegovina ima 83 granična prijelaza na kojima je u 2016. zabilježeno 46 milijuna prelazaka, te je učinkovita kontrola neminovna radi suzbijanja krijumčarenja oružja i eksploziva.

- Fokus projekta je na poboljšanju metoda otkrivanja skrivenog oružja, eksploziva i drugih materijala kroz programe usavršavanja - rekla je Hohmann i dodala da je potrebno unaprijediti koordinaciju Granične policije i drugih bh. institucija.

Naglasila je da Savezna policija Njemačke već dugo dobro surađuje s Graničnom policijom BiH tako što ima oficira za vezu pri Veleposlanstvu u Sarajevu koji organizira i koordinira poslove s Graničnom policijom.

Sinanoglu je navela da je danas zbog ekspanzije terorizma u svijetu i brojnih ratova potrebno sva nastojanja usmjeriti na borbu protiv krijumčarenja eksploziva i oružja.

Kazala je da UNDP ima puno iskustva iz različitih dijelova svijeta, posebno centralne Azije i Kavkaza, na integriranom upravljanju granicama, te će ono biti primijenjeno na ovom projektu.

UNDP će na realizaciji projekta surađivati s Ministarstvom sigurnosti i Graničnom policijom BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.