Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Niže cijene poziva prema mobilnim mrežama drugih operatera u BiH

22. prosinca 2017. u 21:30 0 komentara 588 prikaza

Regulatorna agencije za komunikacije (RAK) dala je suglasnost na cjenovnike telekom operatera - Telekomu Srpske a.d. Banja Luka, BH Telecomu d.d. Sarajevo i Hrvatskim telekomunikacijama d.d. Mostar, s datumom stupanja na snagu od 1. siječnja 2018. godine.

Izmjene cjenovnika se odnose na smanjenje cijene poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH, kao i na smanjenje cijene terminiranja nacionalnih poziva u mobilne mreže.

Što se tiče BH Telecoma d.d. Sarajevo cijena poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH (00:24 sata), za korisnike tarifnih paketa BizPhone30, ISDN BRA Phone8 i ISDN BRA BizPhone20 smanjuje se sa 0,25 KM/min (cijena bez PDV-a) na 0,243KM/min (cijena bez PDV-a), dok se za korisnike tarifnih paketa BizPhone50, ISDN BRA Phone23 i ISDN BRA BizPhone50 smanjuje sa 0,225 KM/min (cijena bez PDV-a) na 0,219 KM/min (cijena bez PDV-a).

U sklopu ponude IP Centrex usluge, smanjuje se cijena poziva prema brojevima mobilnih mreža drugih operatera u BiH sa 0,23 KM/min (cijena bez PDV-a) na 0,223 KM/min (cijena bez PDV-a). Za korisnike Multimedijalnih paketa smanjuje se cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH sa 0,25 KM/min (cijena bez PDV-a) na 0,243 KM/min (cijena bez PDV-a).

Kod Telekoma Srpske a.d. Banja Luka cijena usluga u fiksnoj telefoniji u nacionalnom telefonskom prometu (pozivi prema ostalim mrežama u BiH) se smanjuje s iznosa od 0,25 КМ/min na 0,243 КМ/min (bez PDV-а).

Što se tiče operatora Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, prema cjenovniku, mijenja se cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH. Za privatne korisnike tarifnih modela: Osnovni tarifni model, Basic, Super 50, Super 50  plus, Business, Businnes pro, HOMEBOX BASIC, HOMEBOX, HOMEBOX SUPER, te za prepaid usluge i javne telefonske govornice, smanjuje se cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH sa 0,25 KM/min (bez PDV-a) na 0,236 KM/min (bez PDV-a).

Za poslovne korisnike tarifnih modela: Osnovni tarifni model, Super 50, Super 50 plus, Business, Businnes pro, OFFICEBOX BASIC, OFFICEBOX smanjuje se cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH sa 0,25 KM/min (bez PDV-a) na 0,236 KM/min (bez PDV-a). Za poslovne korisnike Net Phone, paketa smanjuje se cijena za pozive prema drugim mobilnim mrežama u BiH sa 0,22 KM/min (bez PDV-a) na 0,206 KM/min (bez PDV-a), priopćeno je iz RAK-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.