Naslovnica Vijesti

Nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati izjave

Nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave", navodi se u izjavi predsjednika Kluba izaslanika hrvatskog naroda Tomislava Martinovića
07. prosinca 2017. u 15:55 0 komentara 1713 prikaza

"U znak našeg prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave", navodi se u izjavi predsjednika Kluba izaslanika hrvatskog naroda Tomislava Martinovića.

"Polazeći od Opće deklaracije UN-a o ljudskim pravima koja između ostaloga kaže da svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda FBiH osuđuje govor mržnje i selektivno izvještavanje dijela medija u vezi posljednje presude Haaškog tribunala ali i brojnih drugih dnevno političkih tema.

Izražavamo punu podršku hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine, koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila itd., a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja.

Žalosti nas da je i Udruga BH novinara u svom posljednjem istupu, po tko zna koji put selektivno pristupila zaštiti novinara i zaštiti ljudskih prava ne spominjući ni jednom riječju drugu stranu napada.

Izostao je osvrt na govor mržnje i od strane međunarodnih organizacija čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Stoga ih pozivamo da i ovaj put budu jasni i glasni kao prilikom puno manjih slučajeva te da ispune svoju misiju u ovoj zemlji, izvrše istragu i zaštite prava i slobode svih građana i naroda.

U znak našeg prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave", navodi se u izjavi predsjednika Kluba izaslanika hrvatskog naroda Tomislava Martinovića, prenosi N1. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.