Mirsad Vilić

Nitko ne može sam protiv terorizma, treba nam koordinacija

vilic
Foto: agencije
04.01.2015.
u 10:42

Ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić upozorava da se nijedna policijska agencija ili zemlja ne mogu samostalno suprotstaviti terorizmu, kao globalnom sigurnosnom izazovu. “Kada govorimo o BiH, za uspješno suprotstavljanje terorizmu neophodni su stalna komunikacija, koordinacija i suradnja policijskih i drugih sigurnosnih tijela”, navodi Vilić u intervjuu za Srnu. On objašnjava da u kontekstu suprotstavljanja terorizmu u BiH sve aktivnosti policijskih i drugih relevantnih tijela moraju biti praćene aktivnim djelovanjem šire društvene zajednice - akademske, obrazovne, vjerske... “Uloga Direkcije u suprotstavljanju terorizmu veoma je značajna i na domaćem i na međunarodnom planu operativnom policijskom suradnjom, koja se odvija sa stranim policijama i policijskim organizacijama, kao što su Interpol, Europol i SELEK”, objašnjava Vilić. S obzirom da je terorizam globalni sigurnosni problem današnjice, neophodan je globalni pristup rješavanju tog izazova, što podrazumijeva suradnju svih policijskih i sigurnosnih tijela na unutarnjem planu, kao i svakodnevnu i blisku suradnju na međunarodnom planu. Vilić je zadovoljan rezultatima Direkcije na području međunarodne operativne policijske suradnje, osiguranja osoba i objekata, komunikacije, suradnje i koordinacije aktivnosti.

Direkcija je tijekom ove godine aktivno sudjelovala i pomagala policijskim agencijama u istragama kaznenih djela koje su imale međunarodni karakter. “Tako je u okviru međunarodne operativne policijske suradnje preko Interpola, Europola i SELEK-a obrađeno 7137 predmeta u sklopu kojih je razmijenjeno 59.000 službenih akata /elektroničkih poruka/ operativnih policijskih informacija”, precizira Vilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?