Isil zaprijetio BiH

"Niste ni svjesni šta vam se sprema, uskoro će vas velika tragedija pogoditi"

islamska država
Foto: Deutche Welle
1/3
18.08.2015.
u 20:37

"Niste ni svjesni šta vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi. Hvala Allahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide". Najnovija je to prijetnja ISIL-a Bosni i Hercegovini, članici globalne antiterorističke mreže.

Objavili su je na bosanskom jeziku preko portala Sablja istine koji je zamijenio Vijesti Ummeta, koje su do proteklog tjedna redovito objavljivale poruke i najave ove terorističke organizacije. Tako su i objavili fotografiju za koju tvrde da je na njoj ubijeni Tomislav Salopek uz poruku: “Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog tko se poigrava sa Islamskom državom”, nakon čega je ugašen. Neslužbeni podaci kažu da se oko 300 državljana BiH trenutačno bori pod zastavom ISIL-a u Siriji i Iraku. Iako je u BiH od lani na snazi zakon koji zabranjuje odlazak državljanima na strana ratišta, on se ne primjenjuje, pišu 24 sata.

ISIL se obratio Turcima

ISIL je objavio video u kojem pozivaju Turke da "ustanu protiv nevjernog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i pomognu u osvajanju Istanbula". Video je objavila stranica SITE koja prati aktivnosti terorista, ali Reuters nije mogao doći do potvrde autentičnosti videa. U videu maskirani džihadist poziva Turke da im se pridruže, a u njegovom su društvu još dvojica naoružanih muškaraca. Naslov videa je "poruka Turskoj", a video su prenijeli turski mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?