Teška situacija, novca nema

Ništa od povećanja mirovina u ovoj godini

08.10.2016.
u 09:00

Mirovine u Republici Srpskoj neće biti povećane do kraja godine - potvrdio je ministar rada i braniteljsko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Kaže da “nije od jučer” inicijativa Udruženja umirovljenika RS-a o povećanju mirovina, ali da je nerealno to očekivati u ovoj godini.

Resorni ministar slaže se da mirovine u tom bh. entitetu jesu niske, ali su, navodi, redovite i njihova isplata je u vrhu prioriteta za Vladu. Savanović je novinarima u Banjoj Luci rekao da se traže načini za povećanje mirovina iz realnog prihoda, ali da još nema kvalitetnih parametara da se to i izvrši. Predsjednik Udruženja umirovljenika RS-a Rade Rakulj najavio je ranije da će za iduću godinu uputiti zahtjev za povećanje iznosa mirovina, “koji će biti teško odbiti”.

Rakulj je rekao da je ova populacija u problemu s društvom, proračunom i osiguranicima.

- Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje u stanju je koje je najlošije od svih država bivše Jugoslavije jer korisnici imaju najniže mirovine od rata do danas, najrestriktivniju politiku društva prema Zavodu i najnižu stopu doprinosa od 18,5 posto koju prati Hrvatska s 20 posto - naveo je Rakulj. Ukazao je da RS ima i najveći broj umirovljenika u odnosu na broj stanovnika.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije