LIDER SDP-A

Nikšić: Opredijeljeni smo da radimo zajedno i provodimo obećano (VIDEO)

29.11.2022.
u 13:30

 Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić izjavio je nakon što je danas potpisan sporazum "osmorke" i stranaka okupljenih oko Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da su čvrsto opredijeljeni da rade zajedno i pokažu da je moguće promijeniti stanje i sustav, te imati izvršnu vlast koja će raditi ono što je obećala.

Dodao je da je dokument pod nazivom "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. - 2026." usaglašen bez kontraverzi i dezinformacija, već u otvorenom razgovoru i dobroj atmosferi.

- Sada treba da oni koji će biti nosioci izvršne vlasti uime ove koalicije krenu u provođenje ovog sporazuma - rekao je Nikšić.

Istaknuo je da se "osmorka" iz dana u dan proširuje jer ljudi drugih političkih stranaka prepoznaju da se radi nešto novo u interesu svih građana BiH.

Nikšić je naveo da taj sporazum predstavlja nešto novo na političkoj sceni BiH jer su svi njegovi elementi pažljivo odvagani i potpisnici čvrsto stoje iza njega.

Poručio je da je moguće i da dođe do različitih viđenja ali su uspostavili sustav u kojem će otvoreno razgovarati o svemu i dolaziti do rješenja.

Nikšić je potcrtao da je koalicija čvrsto opredijeljena da do nove godine formiraju i Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH, kao i županijske vlade gdje god to bude moguće.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?