predsjednik srbije

Nikolić: Netko namjerno ostavlja Makedoniju i BiH izvan europskih integracija

Tomislav Nikolić
16.09.2016.
u 21:24

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da netko namjerno ostavlja Makedoniju i BiH izvan europskih integracija, a Srbiji otvoreno govori da ima suparnika u tim integracijama koji je neće daleko pustiti.

Nikolić je, nakon sastanka s makedonskim predsjednikom Đorđem Ivanovim u Bitolju, rekao kako se neki s Balkana ponašaju kao "brodolomnici" koji su se ukrcali u čamac EU i "spriječavaju ostale da se spase".

"Naše je da uređujemo države u skladu s europskim pravilima zato što je to dobro i za građane i za državu i predstavlja veliki korak naprijed u odnosu na stanje u kojem smo bili prije nego što smo počeli razgovarati o evuropskim integracijama", istaknuo je Nikolić, javlja Srna. 

On je poručio da je Srbija na strani Makedonije u većini problema koje ta zemlja ima. Kad je riječ o migrantima, Nikolić je naveo da je neprihvatljivo da Europa zatvori svoje granice, a da granice država na Balkanu koje nisu u EU ostanu otvorene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije