Željko Komšić

Nije tajna da postoje želje za promjenu saziva Vijeća ministara

Željko Komšić
28.10.2015.
u 13:16

Predsjednik Demokratske fronte i zastupnik u državnom parlamentu Željko Komšić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da nije  tajna da postoje ambicije i želje za promjenu i saziva Vijeća ministara BiH, odnosno promjenu parlamentarne većine.

Odgovarajući na novinarsko pitanje djeluje li postojeća parlamentarna većina na državnoj razini, kazao je kako se nije ništa promijenilo u parlamentarnoj veći kad se govori o radu zastupnika, dodajući da ima neslaganja o pojedinim pitanjima.

- Ali kada je riječ o Vijeću ministara BiH i njegovom funkcioniranju to ide, moram reći, dosta dobro. Bar se ne vidi na prvi pogled da tu ima nekih razmimoilaženja kada je riječ o radu Vijeća kao izvršnog organa, naveo je Komšić.

Dodao je da nije nikakva tajna da postoje ambicije i želje za promjenu i saziva Vijeća ministara BiH, odnosno i promjenu parlamentarne većine.

- Znate da gospodin (Dragan) Čović nije krio tu namjeru od samog početka, što je po meni legitimno. Ali onda se postavlja pitanje zašto je ulazio uopće u tu priču. Kako stvari često stoje u BiH, mnogo toga ne izgleda logično na prvi pogled, kazao je Komšić.

Istaknuo je da Vijeće ministara BiH, koliko on zna na osnovu informacija koje dobiva od jednog ministra i jednog zamjenika ministra iz DF-a, funkcionira do sada dosta dobro.

- Što se možda ne bi dalo zaključiti po parlamentarnoj većini u samom Zastupničkom domu PSBiH, gdje su vrlo česte rasprave, dueli, prije svega s Klubom zastupnika HDZ-a, naveo je Komšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije