Nakon uhićenja

Nije pobjegao iz najčuvanijeg zatvora u BiH

06.12.2015.
u 06:45

Adi Alić (25) iz Zenice, za kojim je iz Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, gdje izdržava kaznu, bila raspisana središnja tjeralica, nije pobjegao iz strogo čuvane kaznionice, kako se to spominjalo, nego se nije bio vratio s korištenja izvanzavodskih pogodnosti na koje je bio pušten za prošlog vikenda, piše Večernji list BiH.

- Policijska ophodnja je, naime, po dojavama građana s ciljem lociranja i uhićenja ovog 25-godišnjaka vršila obilazak sumnjive im adrese u zeničkoj ulici Vrandučka, odnosno kuće njegovog prijatelja, gdje se, kako se i ispostavilo, skrivao. Tada je kod njega pronađen plinski pištolj s okvirom i dva metka, potvrdili su iz MUP-a ZDŽ.

Podsjetimo, presudom Županijskog suda u Zenici od 23. ožujka 2012. godine braća Alen Alić (37) i Adi Alić (25) su proglašena krivim za pljačku poštanskog vozila u mjestu Kula kod Zenice i krađu 40.000 maraka u lipnja 2011, kao i za nedopušteno držanje oružja. Osuđeni su na ukupno 149 mjeseci zatvora.

- Sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Nermin Tešnjak, Alena je za razbojstvo osudilo na kaznu zatvora u trajanju četiri i pol godine i pola godine za nedopušteno držanje oružja, a što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od četiri godine i 11 mjeseci. Njegov brat Adi, koji je ranije bio pravomoćno osuđen za razbojstvo na 14 mjeseci zatvora, te uvjetno za nedopušteno držanje oružja, za novo razbojstvo je dobio pet i pol godina, a za nedopušteno držanje oružja osam mjeseci. Uzimajući u obzir ranije presude, on je osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora, naveli su iz ovog suda.

Inače, pljačka za koju su osuđeni izvršena je 3. lipnja 2011. kada su tri maskirane osobe s ukradenim golfom A4, vlasništvo tvrtke Borac Travnik, presrele poštansko vozilo caddy i, uz prijetnju upotrebe automatskih pušaka, natjerali poštare da im predaju torbu s novcem. Inače, vozilo JP BH Pošta je prevozilo novac za umirovljenike koji žive na području Babina i okolnih mjesta Seoci, Arnauti, Briznik i Radinovići. Alen Alić je u vrijeme ovog razbojstva bio na dopustu iz KPZ-a Zenica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?