CORMACK:

Nije bilo razloga da se sastajem s Dodikom

CORMACK
Agencija
11.02.2016.
u 12:44

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack ponovila je danas kako ostaje isti stav američkog veleposlanstva u BiH o nesastajanju s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, kao i isti stav o najavljivanom referendumu u RS-u o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

Cormack je u izjavi novinarima u Banjoj Luci istaknula kako se sa svim predstavnicima vlasti u BiH, koji su spremni graditi bolju i pozitivniju budućnost, redovno sastaje.

"Nadam se da će se taj sastanak dogoditi za vrijeme mog mandata u BiH. Dosad nije bilo razloga", dodala je ona komentirajući to što se i dalje američki diplomati ne sastaju s Dodikom. Dodala je da se redovno sastaje s drugim predstavnicima vlasti u RS-u.

Ponovila je da se BiH mora boriti protiv korupcije da bi se zemlja kretala dalje te kako ta borba treba da ide kroz pravosudni sustav BiH, prenosi Fena.

Cormack je istaknula kako se vlasti u BiH treba da fokusiraju na europski put, kao najbolji put za zemlju, a što će poboljšati ekonomsku situaciju i omogućiti bolju budućnost za sve građane.

Nije željela komentirati primjedbe Vlade RS-a na način usvajanja mehanizma koordinacije, jer, kako je navela premijerka Željka Cvijanović, nisu o tome bili upoznati.

Veleposlanica SAD-a je naglasila važnost mehanizma koordinacije kako bi BiH mogla 15.veljače podnijeti aplikaciju za kandidatski status u Europskoj uniji.

"Koordinacioni mehanizam je prvi u nizu koraka koje BiH treba napraviti", dodala je veleposlanica Cormack te apelirala na sve strane u BiH da ova zemlja krene naprijed.

Američka veleposlanica danas je održala i predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije