Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Niče moderno osmišljena nova zgrada sa 105 kreveta na oko 10.000 kvadrata

10. travnja 2021. u 10:05 0 komentara 1047 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, federalni ministar zdravstva dr. Vjekoslav Mandić i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić posjetili su jučer Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje su uz pratnju domaćina dr. Ante Kvesića, ravnatelja SKB-a Mostar, obišli radove na izgradnji Klinike za dječje bolesti. Godinama se u Mostaru radi na ovom projektu, a danas se već naziru konture nove zgrade koja bi, prema riječima ravnatelja Kvesića, trebala biti završena do sredine 2022. godine, piše Večernji list BiH

Bolnica za uzor

- Objekt će imati pet katova s podrumom, površine oko 10.000 četvornih metara i sa 105 kreveta. Imat ćemo fantastične uvjete za djecu. Jednoga dana ovaj bolnički krug bit će za uzor mnogima - kazao je ravnatelj Kvesić.

 | Autor : Stojan Lasić Foto: Stojan Lasić

Trenutačno SKB Mostar raspolaže Odjelom za dječje bolesti u staroj zgradi bolnice na 1500 četvornih metara. Moderno osmišljena nova zgrada bit će smještena nasuprot zgrade Klinike za onkologiju i povezana koridorom, odnosno tzv. toplom vezom s glavnom zgradom kako za vrijeme hladnih dana onkološki pacijenti i djeca ne bi izlazili van. Također, bit će izgrađena soba za majku i dijete gdje će biti omogućeno roditeljima biti sa svojom bolesnom djecom.

Da je ovo projekt koji je od iznimne važnosti ne samo za Mostar nego i za cijelu regiju, složio se i dr. Čović.

- Na ovom projektu radimo već dugo vremena i na ovo što smo dosad uradili možemo biti ponosni.

Novac je osiguran kreditnim sredstvima, primarno onima koji su došli iz Saudijskog fonda, tako da ne opterećujemo funkcioniranje SKB-a Mostar. Nadam se kako će gradonačelnik Mostara dr. Kordić do konca ove godine u Mostaru imati barem desetak ovakvih infrastrukturnih projekata i da će Mostar postati jedno veliko gradilište - kazao je dr. Čović.

Gradonačelnik Mostara nije krio emocije kada je vidio dokle se stiglo s radovima na zgradi Klinike za dječje bolesti.

Mostar veliko gradilište

- Kao dio ovog kolektiva oduševljen sam time dokle se već došlo. Ovih dana imamo sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se usvaja proračun Grada Mostara u kojem se nalazi više od deset milijuna maraka vrijednih projekata koji čekaju početak radova. Na nama je raspisati natječaj i što brže zaposliti čitavu građevinsku operativu koja postoji u gradu Mostaru kako bismo ove godine imali veliko gradilište. Iz svake krize izlazi se pokretanjem velikih infrastrukturnih projekata jer to je ono što će nam osigurati nastavak razvoja - optimistično će Kordić. •

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.