susret

Nevenko Herceg, fra Iko Skoko i Damir Džeba ugostili predstavnike njemačke Zaklade Hanns Seidel

aaa
21.09.2016.
u 15:45

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Dr.sc. Nevenko Herceg, Dr. fra Iko Skoko i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i Izvršni ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH gosp. Damir Džeba bili su domaćini susretu s predstavnicima njemačke Zaklade Hanns Seidel koja djeluje unutar obitelji Europskih pučkih stranaka i u više od 60 zemalja svijeta.

Dr. Klaus Fiesinger, regionalni direktor za Jugoistočnu Europu, Henning Senger, šef Odjela za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu, Kavkaz i Srednju Aziju i mr.sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica Ureda Zaklade u Zagrebu, predstavili su rad bavarske političke Zaklade Hanns Seidel, koja osnovana 1967. s osnovnim ciljem poticanja međunarodnog dijaloga i razumijevanja, europskog ujedinjenja, te demokratskog i građanskog obrazovanja na kršćanskim temeljima. 

Dr. Herceg je predstavio političko stanje u BiH s osvrtom na neravnopravnu poziciju hrvatskog naroda u BiH, uspješan rad Vlade HNŽ-a i plan razvoja te opredjeljenje za europski put, a gosp. Džeba je govorio o diskriminaciji koja se mora otkloniti kako bi se u Gradu Mostaru mogli održati lokalni izbori. Odluka Ustavnog suda BiH za Mostar se mora provesti i glas svakog birača u Mostaru mora vrijediti jednako kada se bira Gradsko vijeće Mostara.

Velika zahvalnost je iskazana Zakladi Hanns Seidel za potporu projektu Političke akademije HDZ-a BiH "Teorija i praksa politike" kojim je uspješno obrazovano pet generacija. Iskazano je obostrano zadovoljstvo suradnjom, rezultatima te opredjeljenje za nastavak potpore aktivnostima i projektima.

Dr. fra Iko Skoko upoznao je goste s Mostarskim zvonikom mira crkve Sv Petra i Pavla koji će svima slati poruku da se može živjeti i graditi mir. Pozvao ih je na obilazak i posjetu gdje će ih upoznati i s projektom  Međunarodne galerije mira čije je ideja da u galeriji iz svake države, koja ima svoje veleposlanstvo u BiH, budu izloženi predmeti poput slike, kipa ili skulpture čija je tema „Mir“. Također je istaknuta i izgradnja Studentskog doma za siromašnije studente i pučke kuhinje  „Domus panis et spiritus“ u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?