čović - jandroković

Neupitna potpora hrvatskom narodu u BiH da osigura legitimno predstavljanje

19.06.2018.
u 15:08

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović sastao se s predsjednikom Sabora Republike Hrvatske Gordanom Jandrokovićem. 

Teme susreta bile su trenutačna politička situacija u Bosni i Hercegovini, predstojeći listopadski izbori u BiH, te problemi prigodom izmjene Izbornog zakona, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović kazao je kako, iako Izborni zakon nije promijenjen na vrijeme, 
Hrvati Bosne i Hercegovine neće odustati od ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim razinama vlasti, kao ni poštivanja natkrovljujućeg načela konstitutivnosti i jednakopravnosti svih naroda.

Predsjednik Sabora RH Jandroković iskazao je ovom prigodom svoju neupitnu potporu nastojanju hrvatskoga naroda u BiH da osigura svoje legitimno predstavljanje, te kazao kako Republika Hrvatska pomno prati razvitak situacije u BiH i spremna je pružiti svaki vid pomoći, kao prijateljska država i članica Europske unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?