Sarajevo

Netko je očekivao da ću lupiti šakom o stol i raskinuti koaliciju

Fahrudin Radončić
18.01.2016.
u 06:45

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić upozorio je jučer da se priča o njegovoj navodnoj povezanost s Keljmendijem, kojem se sudi pred kosovskim pravosuđem, reaktivirala u vrijeme kad je SBB stabilizirao vlast u Federaciji BiH i BiH te da je moguće da nekima ta stabilizacija smeta, piše Večernji list BiH.

Mogući motivi 

Gostujući u emisiji “Telering” na televiziji OBN, Radončić je ustvrdio kako su uhićeni članovi njegove stranke, Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman nevini, što će se, kako kaže, i u pravosudnoj proceduri dokazati. 
- Netko je računao na moje slabašne živce, očigledno me netko ne poznaje. Netko je očekivao da ću ja kao bijesni tigar lupiti šakom o stol i reći da se raspada koalicija. To bi onda bio pritisak na pravosuđe, kazao je Radončić. Radončić smatra strašnom činjenicom da ga netko optužuje da je ubojica, ali i čvrsto vjeruje da će takve sumnje, kroz legalističke procese, biti odbačene. 

Podsjetio je da su na isti način otklonjene sumnje i o njemu kao vođi državnog udara kao i neke druge optužbe. Čelnik SBB-a očekuje da se cijela ova priča brzo pravno završi, kako bi se koalicija SBB-SDA mogla baviti nužnim ekonomskim reformama i razvojem. Bez obzira na sve pritiske, Radončić kaže da će koalicija sa SDA opstati najmanje do 2018. godine s ciljem da se pomogne BiH i Bošnjacima. Što se tiče imenovanja Nermane Hadžijahić za veleposlanicu u Sloveniji, a što se dovodi u vezu s navodnim lobiranjem njezinog muža za Radončića u američkom Veleposlanstvu u BiH, Radončić je pojasnio da je SBB dobio nekoliko pozicija u diplomatskoj mreži, pri čemu je Bakir Izetbegović SBB-u ponudio mjesto veleposlanika u Ljubljani. Radončić je napomenuo da Nermanu Hadžijahić ne poznaje osobno, da nije članica SBB-a već karijerna diplomatkinja i da se on nikada nije sastao s njom. 

Spominjući moguće motive napada na njega, Radončić je govorio i o hipotetskoj mogućnosti da ga napada Dubravko Čampara koji se na njega “navalio kao smrt na babu”. Radončić je spomenuo i da je brat Dubravka Čampare ministar u Vladi FBiH Aljoša Čampara kao i da mu je Denis Zvizdića najbliži rođak te da se možda pribojavaju njegovog dolaska na čelo Vijeća ministara BiH. 
 

Razgovori sa SDA 

Radončić je potvrdio da je u razgovorima s Izetbegovićem SBB tražio jedno od 12 premijerskih mjesta u BiH, kako bi ta stranka pokazala što može uraditi. Izetbegović je to odbio, a Radončić kaže kako on nije zainteresiran ponovno pregovarati o mogućnosti preuzimanja čelne pozicije u Vijeću ministara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?