oboljeli ogorčeni

Nestašica citostatika „Tamoxifen“ kojeg koriste oboljeli od raka dojke

15.02.2018.
u 16:00

U ljekarnama u Prijedoru i Banjoj Luci vlada nestašica citostatika „Tamoxsifen“ od 10 miligrama, koji je propisana terapija u liječenju karcinoma dojke. 

Oboljeli od ove opake bolesti su ogorčeni, jer pored svih problema koji prate borbu za preživljavanjem moraju razmišljati i o tome hoće li imati mogućnost nabaviti lijek i ne prekidati liječenje, piše Avaz.ba. 

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS, na upit zašto nema ovog citostatika i kad će se pojaviti na tržištu, odgovaraju „da ovaj lijek ne nabavlja Fond, već ljekarne“.

- Prema našim informacija, na tržištu je trenutna defektura ovog lijeka, iako je dostupan i može se pronaći u pojedinim ljekarnama u RS. Kontaktirali smo zastupnike ovog lijeka i dobili uvjerenje da će sljedeći tjedan biti isporučen svim ljekarnama - navodi se u priopćenju Fonda zdravstvenog osiguranja RS za Avaz.

Inače, ovaj citostatik je na A listi, što znači da ga Fond u potpunosti financira i da su oboljeli od raka dojke oslobođeni plaćanja participacije.

Cijena ovog lijeka je osam maraka, a osiguranicima koji sami kupe lijek, FZO RS refundira troškove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije