savjeti

Nemojte sušiti kosu fenom, već ju pustite da se prirodno osuši

Dreamstime
09.07.2019.
u 20:35

Budite pametniji i ovo ljeto na odmor pođite bez fena, figara ili pegle. Kosa će vam biti zahvalna! Bilo da imate ravnu, kovrčavu ili valovitu kosu, ovo ljeto pustite uređaje za uređivanje kose i pustite da Sunce, more i vjetar budu vaši frizeri, piše 24sata.hr. 

Za kovrčavu kosu

Nakon tuširanja, kovrčavu kosu omotajte u ručnik tako da glavu zabacite prema naprijed i ručnik omotate tako da lagano pritisnete kovrče prema tjemenu. Tako ćete dobiti prirodni volumen i učvrstit ćete kovrče, piše The Chalkboard.

Po ljeti vaš glavni saveznik u održavanju kovrči je kokosovo ulje jer će tako preko ljeta kovrče zadržati vlagu. Prstima ga nanesite po kosi i lagano umasirajte u vrhove.

Za valovitu kosu

Valovitu kosu malo je teže prirodno sušiti jer nikada ne znate kako će vam kosa na kraju ispasti. No i za to postoji rješenje.

Nakon tuširanja istisnite višak vode ručnikom kako bi kosa ostala vlažna i počešljajte je češljem sa širokim zupcima. Najvažniji korak je sprej za teksturu koji će održati valove u kosi i nakon što se ona osuši. 

Dodatan savjet je da možete napraviti frizuru koja će održati kosu valovitom. Podijelite kosu na četiri jednaka dijela i ispletite labave pletenice koje počinju od pola glave. Tako ćete dobiti idealne, a opet čvrste valove u kosi. Dakle, kada je kosa još vlažna, napravite pletenice i pustite da se kosa do kraja osuši. Također, izbjegavajte dodirivanje kose tijekom dana jer će se bespotrebno naelektrizirati. 

Za ravnu kosu

Ravna kosa poprilično je jednostavna za sušenje na prirodnom zraku. Međutim, problem je održati prirodni volumen kose tijekom dana. 

Mokru kosu dobro osušite ručnikom i zatim ju počešljajte češljem za mokru kosu ili posebnim češljevima za raščešljavanje. Ravna kosa je izuzetno osjetljiva kada je mokra pa treba biti pažljiv.

Tijekom ljeta pokušajte smanjiti korištenje preparata za stiliziranje kose. Za volumen možete koristiti sprej od ulja čajevca dok je još vlažna. 

Ako želite smanjiti elektricitet i dodati sjaja kosi, kokosovo ulje veličine graška protrljajte između prstiju i nježno nanesite na kosu, pritom izbjegavajući tjeme.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?