Naslovnica Vijesti

Nema zahtjeva za evakuaciju građana BiH iz Irana

03. siječnja 2018. u 16:09 0 komentara 25 prikaza

Do sada nije bilo zahtjeva za evakuaciju od građana Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Iranu niti su se građani obraćali Veleposlanstvu BiH u Teheranu zbog sigurnosnih problema - kazao je Feni načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

Napomenuo je da se u slučaju eventualnih problema građani BiH u Iranu mogu javiti Veleposlanstvu BiH u Teheranu na sljedeće brojeve: +98 21 22 75 10 61 i +98 21 22 75 10 62.

Prosvjedi u Iranu, koji traju već danima, počeli su zbog teške gospodarske situacije, visokih troškova života, nezaposlenosti i politike koju službeni Teheran vodi na Bliskom istoku, međutim, prerasli su u političke zbog poziva da vrhovni vjerski vođa Ayatollah Ali Khamenei odstupi.

Riječ je o najvećim prosvjedima protiv vlasti od 2009. godine.

Više od 450 demonstranata je uhićeno u Teheranu proteklih dana, a više stotina širom države. Neki od njih će se suočiti i sa smrtnom kaznom. Teheran je ograničio i pristup nekim mrežama za slanje poruka putem interneta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.