novalić:

Nema odlaganja reformi!

Novalić
29.02.2016.
u 08:37

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, rekao je u intervjuu za "Dnevni avaz" kako je zadovoljan radom Vlade na čijem je čelu, s obzirom na okolnosti u kojima rade.

- Reformska vlada i provođenje Akcionog plana Reformske agende su nam prioritet. To se mora realizirati bez odgađanja, a pridruživanjem ministara iz Saveza za bolju budućnost konačno su se stvorile pretpostavke kako Vlada radi u punom kapacitetu - rekao je Novalić, dodajući kako nakon perioda adaptacije sada može biti zadovoljan, prenosi Fena.

Premijer nije želio komentirati odluku Ustavnog suda FBiH kojom je vraćen u proceduru usvojeni Zakon o radu FBiH, jer odluku još nije dobio, ali navodi da Vlada nastavlja rad na sklapanju granskih kolektivnih ugovora.

Novalić je pojasnio kako je i nedavni sastanak s predstavnicima županijskih vlada pokazao kako je jednoglasno izražena podrška Vladi FBiH u ovom procesu.

- Glavna tema sastanka bile su upravo pripreme za pregovaranje za zaključivanje granskih kolektivnih ugovora na način da ugovori budu harmonizirani na nivou Federacije BiH, ali uz uvažavanje svih specifičnosti županija - kaže Novalić.

Po njegovim  riječima, Vlada je dobila jednoglasnu podršku u koordiniranju procesa pregovaranja za zaključenje granskih kolektivnih ugovora kako bi bili zaštićeni proračuni, umirovljenici, socijalno ugrožene kategorije od sve većeg broja tužbi državnih službenika zbog štetno zaključenih kolektivnih ugovora iz prethodnog perioda.

Pripreme za pregovore sa socijalnim partnerima, naglasio je, još traju i uskoro bi se moglo pristupiti procesu pregovaranja.

U javnosti se polemizira o reformi mirovinskog odjela, a s tom populacijom je potpisan sporazum. Novalić je rekao kako je tim sporazumom dogovoreno kako će se zajedničkim snagama raditi na poboljšanju položaja umirovljenika u FBiH i na tome se radi.

- Što se isplata mirovna tiče, kao i do sada, poštovat ćemo svu dinamiku isplata preciziranu sporazumom. Tu neće biti problema - poručio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?