Nema novih projekata - 21,5 milijuna KM za privremeno financiranje Mostara

26.12.2023.
u 12:22

Privremeno financiranje u iznosu od 21.581.678,20 KM predstavlja prosječno utrošena sredstva za prva tri kvartala prethodne godine

Pred Gradskim vijećem Grada Mostara na sjednici 28. prosinca naći će se odluka o privremenom financiranju Grada za što je predviđeno oko 21,5 milijuna KM.

Naime, odluku o privremenom financiranju Grada Mostara donosi Gradsko vijeće, a privremeno financiranje obavlja se najduže za prva tri mjeseca prethodne fiskalne godine. Privremeno financiranje u iznosu od 21.581.678,20 KM predstavlja prosječno utrošena sredstva za prva tri kvartala prethodne godine.

Na plaće i naknade troškova uposlenih trebalo bi biti utrošeno 4,3 milijuna KM dok bi materijal i usluge koštale 5,2 milijuna KM. Za tekuće grantove predviđeno je 5,1 milijuna KM, a za kapitalne garantove 1,3 milijuna. Izdaci, među kojima su oni za nabavku stalnih sredstava i otplate dugova iznose 4,8 milijuna KM dok su izdaci za kamate i ostale naknade oko 104 tisuće KM.

U odluci se navodi kako ''izmirenje obaveza za plaće, naknade i materijalne troškove proračunskih korisnika kao i izmirenje prispjelih obaveza po osnovu već ugovorenih projekata imaju prioritet'' ali i da korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih u odnosu na stanje na dan 31. prosinca prethodne godine.

''Proračunski korisnici ne mogu započeti nove ili proširene programe i aktivnosti dok se ne donese proračun'', navodi se u odluci koja predviđa da se proračun Grada donese do 31. ožujka sljedeće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije