sarajevo Ministri DF-a održali konferenciju za medije

Nema imenovanja uprava bez ulaska Financijske policije

df
18.05.2015.
u 09:21

- Mi u DF-u odlučili smo pozvati Financijsku policiju FBiH da uđe u javna poduzeća i na temelju njenih nalaza, ako za tim bude potrebe, i druga istražna i pravosudna tijela da izvrše uvid u poslovanje javnih poduzeća u većinskom vlasništvu FBiH, kazao je Aleksandar Remetić, ministar trgovine u Vladi Federacije BiH, na jučerašnjoj press-konferenciji ministara iz DF-a, piše bh. novinska agencija Patria.

Milijuni gubitaka

- Želimo da se identificiraju oni koji su odgovorni za desetke, pa i stotine milijuna gubitaka. Ne možemo pristati na imenovanja novih upravljačkih struktura koje će po političkim instrukcijama nastaviti s uništavanjem resursa svih građana FBiH - kazao je Remetić. Komentirajući situaciju na prošloj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojoj zbog skidanja točke “Aluminij” s dnevnog reda nisu prisustvovali ministri iz HDZ-a, ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović kazao je kako se žestoko žele držati zakona i važećih pravila jer država nije većinski vlasnik Aluminija već 44% dionica. - Naše je legitimno pravo bilo da povučemo tu točku s dnevnog reda - kazao je Bajrović. On je istaknuo da će u ponedjeljak zatražiti od Financijske policije rezultate na uvid i javnosti o stanju u javnim poduzećima. O održavanju sjednica Vlade Federacije BiH Bajrović je kazao da pozivaju one koji nisu dolazili da to učine. - Kompromis nije slabost, ali ne može kompromis uvijek biti onakav kakav jedan od sugovornika traži. Mi nikada ne nastupamo ultimativno. Poštovat ćemo sve odluke drugih ministara. U interesu je građana FBiH da vide kako institucije sustava rade po zakonu i da će jačati demokratske institucije u ovoj zemlji - kazao je Bajrović.

Pregovori oko koalicije

S obzirom na krizu u Vladi FBiH koja će se odraziti i na Parlament Federacije BiH, Bajrović je kazao da na izborima “nitko nije osvojio 50 mandata”. - Spremni smo razgovarati sa svima - kazao je Bajrović odgovarajući na pitanje hoće li lider DF-a Željko Komšić danas razgovarati s Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ BiH). Ministar Remetić još je jednom podcrtao da u fokusu ne trebaju biti javna poduzeća već reforme i rješavanje gorućih problema, a onda će se riješiti i javna poduzeća. - Osuđujemo mišljenje da su naše aktivnosti usmjerene protiv jednog ili drugog naroda. Lopovi nemaju ni vjeru ni naciju već su samo kriminalci - kazao je Remetić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?