MATAN ŽARIĆ:

Neću biti direktor Elekroprenosa ako se bude radilo kao do sada

žarić
Foto: VL FOTO
24.12.2013.
u 08:18

Žarić vjeruje da novih blokada u Elektroprenosu BiH neće biti

Novi direktor Elektroprenosa Bosne i Hercegovine Matan Žarić kazao je kako nema namjeru biti na čelu te tvrtke ukoliko će situacija u njoj biti kao do sada, te da želi da radi na uređenju elektroenergetskog sustava na kojem se u proteklih skoro sedam godina nije gotovo ništa radilo.

Vjeruje da novih blokada u Elektroprenosu BiH neće biti.

Žarić bi, kako kaže u prvom istupu u javnosti nakon imenovanja, trebao na dužnost da stupi nakon blagdana, a nakon što budu obavljene sve potrebne formalnosti.

"Skupština je donijela određene zaključke, a to je, prije svega, da se u roku dva mjeseca izabere nova uprava tvrtke, da se raspiše natječaj za izvršne direktore, da se isti provede u roku dva mjeseca, te da se u roku od 90 dana donesu svi provedeni planovi. Dakle, planovi investicija i sve drugo. Što je značajno, Skupština je donijela zaključak da sa novom upravom sjeda svakih 60 dana i da se eventualne blokade eliminiraju", kazao je Žarić za agenciju Anadolija. 

Kazao je kako će najprije u roku obaviti sve zadatke Skupštine Elektroprenosa BiH, te i nastaviti planirane aktivnosti.

"Potom ću krenuti u realizaciju svih ostalih poslova. Čim se usvoje planovi, otvara se prostor za rad. Meni je cilj da Elektroprenos BiH ne bude slučaj u energetskom sektoru, jer nema potrebe za tim. Ako se bude radilo na način kako se radilo do sada, ja nemam namjeru tamo raditi. Dakle, imam namjeru se povući i dati prostor nekome drugom. Moj je cilj da  Elektroprenos BiH radi kako treba", naglasio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?