IVICA DAČIĆ O IZBJEGLICAMA

Nećemo graditi kampove, migrante ćemo preusmjeriti u Bugarsku i Hrvatsku

Ivica Dačić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.08.2015.
u 11:24

Dačić tvrdi da migranti znaju kuda mogu ići kako bi stigli do željenog odredišta te da će se upravo zbog toga broj migranata koji se zadržavaju u Srbiji smanjivati

– Ne vjerujem da će Srbija donijeti odluku da u nekom trenutku, poput Mađarske, izgradi zid na granici s Makedonijom kako bi spriječila ulazak izbjeglica i migranata u našu zemlju. Priljev izbjeglica iz zemalja s Bliskog istoka preusmjerit će se na Hrvatsku i Bugarsku koje nisu u Schengenu – rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić u intervjuu za Danas, a prenosi Tanjug.

Dačić tvrdi da migranti znaju kuda mogu ići kako bi stigli do željenog odredišta te da će se upravo zbog toga broj migranata koji se zadržavaju u Srbiji smanjivati.

Novinari su ga pitali što će se dogoditi ako i Hrvatska u nekom trenutku donese odluku da izgradi zid na granici sa Srbijom, Dačić je dogovorio da u tom slučaju očekuje da migranti ne dolaze u Srbiju, odnosno da će je zaobići na svome putu ka državama članicama EU.

– Posljedično, to znači da Srbija neće morati graditi kampove za azilante jer se ne očekuje povećanje njihova broja kada konačno bude zatvorena granica s Mađarskom – dodao je ministar Dačić.

>> Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: Traži se hitna reakcija radi usvajanja Statuta u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?