Koristan savjet

Ne skidate naočale kada ste na plaži? Jednostavnim trikovima možete spriječiti izgled rakuna

14.07.2021.
u 21:06

Znamo da je bez sunčanih naočala izležavanje na suncu gotovo nemoguće…

Bez njih ne možete, ali se i bojite da će vam koža oko očiju ostati bijela nakon sunčanja? Niste sami, a na žalost vam neće puno pomoći ni ako ih svakih 45 minuta malo pomaknete na licu. Jasno da nije poželjno nakon sunčanja izgledati kao rakun, ali je isto tako dobro znati da nas te iste naočale štite dobro od UV zraka inače bi bili u velikom problemu. Na sreću postoji i put kojim možete izbjeći da vam se ovo dogodi, a daju vam ih stručnjaci koji se bave upravo ovom tenom.

Ako tražite neki trik kako izbjeći bijele mrlje oko očiju, iz salona Tommy's Taning stiže savjet kojeg se sami nikada ne bi sjetili: sunčanje prije sunčanja. Prema zaposlenicima tog salona, zgodno je prije samog izlaganja suncu dobiti bazu kako bi boja kože ostala ujednačena i nakon izlaganja suncu. Pobrinite se da kožu prethodno postepeno pripremite za sunce, a kada se vratite kući prvi dan s plaže, te bijele mrlje oko očiju će biti sigurno manje vidljive.

Nije na odmet spomenuti da morate cijelo tijelo mazati kremom sa zaštitnim faktorom, naravno on bi trebao biti najmanje SPF 30. Tako ćete izbjeći i jako vidljive razlike od naramenice kupaćeg kostima ili naočala.

Ravnomjerna boja tena

Prema pisanju stranice Good Looking Tan, jedan od najboljih načina da spriječite ovaj problem je da naočale stalno lagano pomičete gore i dole i povremeno, kada ste u hladu, skinete s lica.

Uz to je dobro i nositi kapu ili šešir kako biste i zaštitili lice ali i mogli biti na plaži bez naočala. Bilo kakvo pokrivalo za glavu je dobro ako želite da vam cijelo lice bude pravilno osunčano. Sunčeve zrake će se i dalje probijati do kože, ali ne tako intenzivno. Praktičan je trik i da nanesete SPF 50 na dijelove lica koji nisu zaštićeni naočalama kako biste dobili izjednačen ten.

Šteta je već počinjena?

Ako je prekasno i vi već suze ronite jer niste pazili na vrijeme, obrišite suze! Prema pisanje portala Leaf, sve što trebate je puder boje tena (nešto tamniji) i natapkajte ga na područje oko oka kako biste prekrili bijele mrlje. Nakon toga stavite i malo pudera u prahu. Spremni ste za noćni život!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?