Lovrinović:

Ne inzistiramo na smjeni Vijeća ministara BiH

Nikola Lovrinović
27.07.2017.
u 12:30

Šef Kluba zastupnika HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović kazao je kako smatra da Vijeće ministara BiH ne treba podnijeti ostavku uprkos tome što državni parlamentarci nisu usvojili Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu, prenosi Klix.ba

Lovrinović je rekao da mu je žao što su zastupnici glasali protiv Izvještaja Vijeća ministara BiH te da je bilo mogućnosti drugačijeg i odgovornijeg djelovanja. 

"Određeni napreci nisu impresionirali nikoga, ali su dobar put za dalji napredak. Mislim da je Vijeće ministara BiH trebalo jučer dobiti malo bolju podršku", kazao je Lovrinović. 

Istakao je da je pad izvještaja o radu izvršne vlasti u uređenim državama prvi signal da nešto nije uredu. Kako kaže, u uređenim sistemima organ čiji izvještaj padne trebalo bi da podnese ostavku. 

"Mi ne inzistiramo na tome i ne mislimo da to treba. Međutim, ne znam šta će biti u idućem razdoblju i kako će reagirati parlamentarni klubovi koji su glasali protiv", rekao je Lovrinović. 

Na pitanje da li je BiH uopće spremna za Europsku uniju, Lovrinović je odgovorio da očito nije i da BiH mora odgovoriti na niz pitanja poput Upitnika Europske komisije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije