DOBRO JE ZNATI

Ne bi vam nikada palo na pamet staviti maslac u kavu? Sada hoće...

Shutterestock
29.04.2019.
u 19:19

Nerijetko se ne zadržavamo samo na jednoj šalici kave tijekom dana, uz opravdanja kako je kava "zdrav" napitak.

Kava je mnogima nezaobilazan napitak bez kojeg ne mogu zamisliti početak dana. 

Nerijetko se ne zadržavamo samo na jednoj šalici kave tijekom dana, uz opravdanja kako je kava "zdrav" napitak. I svakako jest, dokazano je više puta, no trebali bismo se suzdržati od konzumiranja prevelikih doza kave, ali i stavljati previše šećera u nju.

No, maslac biste trebali staviti, poručuju stručnjaci. Sastojak koji nam nikada ne bi pao na pmaet, no wellness stručnjaci tvrde kako ispijanje kave u koju ste dodali maslaca, može učiniti "čuda" za vaše zdravlje i gubitak kilograma. 

"Recept za mršavljenje" zaludio je korisnike društvenih mreža pa se tako na internetu širi silovitom brzinom. Ako ste krenuli u bitku s kilogramima, navodi se u receptu, trebali biste popiti "crnu kavu", u količini od dvije šalice, a u koju ste dodali dvije jušne žlice neslanog maslaca i jednu žlicu kokosovog ili palminog ulja. 

Nedavna istraživanja pokazala su kako trigliceridi spomenutih masnoća ubrzavaju metabolizam. Maslac sadrži omega 3 masne kiseline koje imaju protuupalno svojstvo i pomažu poboljšati funkcije mozga i rada crijeva. Tako "zasićena" kava pruža i osjećaj sitosti što pomaže u gubitku neželjenih kilograma. 

Svakako biste trebali imati na umu da biste trebali nastaviti sa svojim zdravim prehrambenim navikama i paziti da si opskrbite dovoljno potrebnih nutrijenata svaki dan, a ako ne znate kako se pravilno hraniti, obratite se svom liječniku i upoznajte ga s problemom oko prekomjerne težine koji želite riješiti. Savjete možete potražiti i od nutricionista.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?