korisne ideje

Ne bacajte omote od maslaca, korisni su za mnogo toga doma

Dreamstime
23.10.2017.
u 10:52

Nakon što pojedete maslac, omot sačuvajte, presavijte na pola i stavite u zamrzivač. Po potrebi ih vadite i koristite za različite potrebe kada vam treba samo malo maslaca

Većina nas će baciti masni omot s maslaca iako vidimo da na njemu ima još tragova ovog namaza. No ovi papirići zapravo imaju još gomilu maslaca na sebi koji vam mogu koristiti, a njihovim bacanjem realno bacamo i novac. 

Zato, umjesto da ga bacite, sačuvajte ove papiriće u plastičnoj vrećici i stavite u zamrzivač, preporučuje Reader's Digest. Mogu vam koristiti za male stvari u kuhanju, poput namašćivanja plehova ili tava. Mogu vam poslužiti i za prženje laganih jela poput palačinki. 

No s ovim papirićima možete odvojiti zamrznutu hranu koju želite vaditi komad po komad, npr. batake, burgere ili povrće. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti s razdvajanjem, samo ih stavite između komada. 

Male uštede mogu vam puno značiti u svakodnevnom budžetu, prenosi 24sata.hr. 

Još trikova s masnim papirom od maslaca:

- Namažite nož papirom od maslaca prije rezanja torte. Lakše će je i ljepše sjeći, pogotovo ako su u pitanju sladoled-torte. 
- Koristite za namašćivanje plehova ili tava.
- Papir preklopite na pola tako da se masne strane spoje. Stavite ih u zamrzivač.
- Koristite ih za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite zamrznuti. 
- Želite li peći krumpire u ljusci, možete ih staviti u svaki od ovih papirića kako bi dobili malo dodatnog okusa.
- Možete njima obložiti kalupe za muffine.
- Mogu poslužiti i kao omoti za domaće karamele. 
- Nakon što ispečete kruh ili peciva prekrijte ih papirićima maslaca da upiju dio maslaca što je u njima ostao. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?