Naslovnica Vijesti

NATO duguje bivšim zaposlenicima 
u BiH više desetaka milijuna eura

23. veljače 2018. u 09:00 0 komentara 375 prikaza

Više tisuća bivših lokalnih zaposlenika u misijama NATO-a i EUFOR-a u BiH danas će organizirati prosvjed ispred Glavnog stožera u Butmiru kod Sarajeva jer im godinama nisu izmirivane obveze za mirovinsko i invalidsko osiguranje te druge naknade. Djelatnici i njihovi odvjetnici tvrde kako su od 1996. do 2006. godine, dakle, tijekom deset godina, ostali zakinuti za brojna prava i obveze, piše Večernji list BiH. Odvjetnici su skrenuli pozornost na “krajnje nekorektan, bezobziran i nezakonit odnos i stav međunarodnih snaga i domaćih dužnosnika prema dvadesetak tisuća bivših djelatnika” kojima je nezakonito uskraćeno i onemogućeno ostvarivanje prava na naknade i rješavanje statusa zaposlenih.

Nerazrješiv problem

Oni od 2010. godine potražuju naknade po osnovi radnopravnoga statusa, naknade za doprinose, regres, topli obrok, troškove prijevoza, otpremnine, a do danas nisu uspjeli ishoditi ni jednu pravomoćnu odluku, navodi se u otvorenom pismu koje su uputili njihovi odvjetnici Avdo Salihbegović i Hajrudin Kapetanović...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.